User Tools

Site Tools


canonge

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

canonge [2013/11/10 22:29] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 +====== CANONGE ======
 +  * Membre del capítol d’una església catedral o col•legiata. Derivat del llatí canonicus ([[DCVB]]). ​ Per extensió, rector.
 +
 +  * **Plaça del Canonge.-** [‘plasa (de)lka’nɔntʃe] (39.4828, -0.442232) ​ Al [[Llibre Padró]], de 1812, apareix al costat del Carrer [[PERDIGUER]] (88a), del Cami de [[MADRID]] i del Carrer de la [[PILOTA]], (99a) actual Carrer [[MAJOR]]. ​ Correspon al que huí és Plaça del País Valencià, on només estava construida a 1812 la banda de l’actual Ajuntament. ​ Hi havien sols dos cases, encara que una de elles, la que donava al Carrer Major, era una gran casona. ​ Les dos eren propietat, en aquella epoca, de Antonio Bergadà, un dels residents amb major nivell de renda. ​ Si mirem els plànols de [[Suchet]] de 1812, podem comprobar com la planta de les cases de la plaça, amb els seu respectiu corral, concorden exactamen amb la planta actual dels edificis que van des del Carrer Major fins al Carrer Alacant. ​
 +
 +  * **Partida de la Paret del Canonge.**- ​ Les primeres referències són les del  [[Llibre Padró]] (f. 51), com a partida de secà. ​ Es trobava a prop del Camí de [[XEST]], així que podem suposar que coincidiria amb l’actual Partida de les [[PARETETES]].
  
canonge.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:29 (edició externa)