User Tools

Site Tools


segarra

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

segarra [2013/11/10 22:28] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 +====== SEGARRA ======
 +  * Segarra és el nom d’una comarca de Lleida. ​ Del nom de la comarca ha passat a ser un cognom molt comú, i en particular a terres valencianes. ​ Així ha esdevingut en antropònim. ​ Deriva del mot d’origen ibèric sagarr: poma ([[ON]])
 +  * **Alqueria de Segarra.**- ​  A falta de més informació,​ nomes podem fer algunes conjetures. El cognom Segarra era comú a Quart, en 1786 fou alcalde major Vicent Segarra ([[Privilegis]],​ p. 101) Al [[Llibre Padró]] apareixen (fs. 8, 8v) les vídues dels germans Bautista i Mariano Segarra. ​  ​Cadascuna tenen en propietat el que pareix la meitat d’una casa més gran situada al Carrer de les [[ERES]], ​ la qual cosa ens pot fer pensar que es tractava d’una alqueria vora els camps de l’[[ARQUILLO]] o l’[[ALITRÀ]]. ​ Per fer-se una idea, la casa que després seria el Palau del [[MARQUÉS]], ​ tenia, al [[Llibre Padró]], una renda assignada de 4200 lliures, i les dos cases de la possible alqueria sumaven 1800 de renda.
 +  * **Partida de l’Alqueria de Segarra.**- ​  ​Apareix al [[Llibre Padró]] (f. 52).  Segurament es tracta d’un antropònim,​ com pareix que es desprèn del Llibre Padró (fs. 8 i 8v). Es trobava per la zona de l’[[ARQUILLO]],​ o, més al nord, a l'​[[ALITRÀ]].
  
segarra.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:28 (edició externa)