User Tools

Site Tools


travesseres

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
travesseres [2008/06/19 17:13]
127.0.0.1 edició externa
travesseres [2013/11/10 22:28] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
 ====== TRAVESSERA-TRAVESSERES ====== ====== TRAVESSERA-TRAVESSERES ======
 +
 +
  
   * Derivat de vessar. ​ Prové del llatí transversus,​ que vol dir posat de biaix, obliquament,​ oblic ([[DECLC]]). ​ La travessera és un camí transversal o que uneix de través dos altres camins ([[DCVB]]).   * Derivat de vessar. ​ Prové del llatí transversus,​ que vol dir posat de biaix, obliquament,​ oblic ([[DECLC]]). ​ La travessera és un camí transversal o que uneix de través dos altres camins ([[DCVB]]).
 +
 +
  
 Travessera de [[ROMEU]] Travessera de [[ROMEU]]
  
-  ​* **Partida de les Travesseres.**- [les třabe’seres] ​ (≈ 39.482722, -0.458010) ​ Es trobava en la zona on hui està l’antiga fàbrica d’[[ELCANO]]. ​ Realment, la zona era un nuc de comunicacions on conflueixen els camins principals de la zona: els Camí Real de [[MADRID]], de [[XEST]], ​ la [[CAPTIVA]], l'​[[ASSAGADOR]] i el de [[MANISES]] a Aldaia.+ 
 + 
 +  ​* **Partida de les Travesseres.**- [les třabe’seres] ​ (≈ 39.482722, -0.458010) ​ Es trobava en la zona on hui està l’antiga fàbrica d’[[ELCANO]]. ​ Realment, la zona era un nuc de comunicacions on conflueixen els camins principals de la zona: els Camí Real de [[MADRID]], de [[XEST]], ​ la [[CAUTIVA]], l'​[[ASSAGADOR]] i el de [[MANISES]] a Aldaia. 
 + 
  
   * **Camí de les Travesseres**.- [el ka’mi de les třabe’seres] ​  ​Apareix al [[Llibre Padró]] (f. 38a).  Segurament correspon amb el Camí de [[MANISES]] a Aldaia. ​ Passava per la Partida de la [[LLOMA]].   * **Camí de les Travesseres**.- [el ka’mi de les třabe’seres] ​  ​Apareix al [[Llibre Padró]] (f. 38a).  Segurament correspon amb el Camí de [[MANISES]] a Aldaia. ​ Passava per la Partida de la [[LLOMA]].
 +
 +
  
  
travesseres.txt · Última modificació el: 2013/11/10 22:28 (edició externa)