User Tools

Site Tools


saleta

Diferències

Ací es mostren les diferències entre dos versions de la pàgina.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
saleta [2012/07/26 17:34]
203.161.153.90 RHPbbYRgQig
saleta [2013/11/10 21:29] (Actual)
Llínea 1: Llínea 1:
-A. P. F. Bomberos y efectivos de la Guardia Civil ractesaron anoche en el Barranc de l'​Infern a una excursionista ​de 23 af1os que se cayf3 realizando un re1pel y se fracturf3 ​la tibia y el perone9La joven quedf3 muy dolorida y comunicf3 a su novioque la acompaf1abaque no podeda caminar.De ahed que avisaran a los efectivos ​de rescateLa Guardia Civil trasladf3 ​en helicf3ptero al grupo de rescate ​de la Guardia Civil de OntinyentCuando localizaron ​la excursionista,​ la inmobilizaron y evacuaron en camilla. La dificultad ​de la sendas y el hecho de que fuese ya noche cerrada complicf3 el rescate que todaveda se prolongf3 durante tres horas. Durante las dos primerasfueron los efectivos ​de la Guardia Civil los que llevaron en camilla ​la accidentada. Luego cogieron el relevo los bomberos ​del parque ​de De9nia.Una ambulancia trasladf3 ​a la joven, que es de Valencia, al hospital comarcal ​de De9niaUna primera exploracif3n indicaba que se habeda roto la tibia y el perone9.+====== SALETA ====== 
 + 
 + 
 +  * primera vista, saleta és un derivat del germànic sal: sala, edifici amb només que una gran peça de recepció ([[DECLC]]), ​la qual cosa sembla no correspondre molt amb les característiques d’este barranc ​D’altra ​ bandal’Onomàsticon presentaen l’entrada salit, varies accepcions, inclosa saleta, derivades del llatí salix: salze Estes accepcions han derivat en nombrosos topònims, encara ​que tots ells dels Pirineus i nord de Catalunya Per últim cal remarcar que l’arrel ibèric salo-onis, d’on deriva Jalón, i la seua forma mossàrab xalo, es troba present ​en molts mots de caràcter fluvial ([[ON]]) 
 + 
 + 
 + 
 +  * **Barranc ​de la Saleta.**- [el ba’řaŋ de la sa’leta] ​ Té el seu naixement al terme de Manisesi arreplegava l’aigua ​de la vessant sud  de les terres altes del plà de Quart situades ​prop del Riu: La Mallà, la Pinadeta ​de Manises, la [[GALEROTA]]... Estes aigües van confluint ​a la Mata dels [[NUCS]], que sembla que era una zona més humida on es mantenia més temps la presència d’aigua. Al moment ​de les pluges estacionals els torrents anaven acumulant aigua al principi del barranccirculant cap a Aldaia per la zona on ara és el centre comercial Bonaire, passa per l’est d’esta població fins arribar ​al terme de Xirivella, on, literalment,​ el caixer del barranc ​ va desapareixent,​ a l’altura del polígon de Verge de la Salut. 
 +{{ :​saleta1.jpg|Barranc de la Saleta, a terme de Quart}} 
 + 
 +{{:saleta.jpg|Barranc de la Saleta, a terme de Quart}}
saleta.1343324051.txt.gz · Última modificació el: 2013/11/10 21:47 (edició externa)